ITF Helsinki Midnight Sun by Freja postponed to 2021

Kansallinen Helsinki Midnight Sun ja Seniorien SM 10-15.8.2020

Due to world wide covid-19 situation and extensive travel restrictions, it is decided to postpone the ITF Grade A tournament to 2021

This year Midnight Sun by Freja will be played as a national Finnish senior tournament together with Finnish Senior Championships 10-15.8 at Kalastajatorppa TC.

Finnish Sr Champioships events are: Mens´ and Womens´ singles & doubles 35,45,55,65,75,85 years.

Midnight Sun by Freja events are: Mens´ and Women´s singles & doubles: 40,50,60,70 years.

 Seniorien SM ja Helsinki Midnight Sun by Freja Torpalla 10-15.8.2020

Senioreiden väli-ikäluokkien, 35/45/55/65/75/85v, ulkokenttien SM-kilpailut siirtyvät pelattavaksi Kalastajatorpan Tennisklubille Helsinkiin 10.-15.8.2020. Turnausjärjestäjänä toimii International Tennis Promotion (ITP).

Alunperin SM-mitaleista oli tarkoitus pelata Jarkko Nieminen Areenalla Turussa 6.-11.8.2020, mutta siirtoon päädyttiin seurojen keskusteluiden pohjalta. ITP:n oli tarkoitus järjestää senioreiden kansainvälinen ITF-turnaus, ITF Helsinki Midnight Sun Open by Freja, mutta turnaus päätettiin perua koronatilanteen aiheuttaman epävarmuuden johdosta. Kansainvälinen Tennisliitto ITF ei ole vielä kertonut elokuun osalta suunnitelmiaan – senioreiden ja junioreiden ITF-turnaukset on peruttu ainakin heinäkuun loppuun asti.

– Koko kesä on ollut odotuksen täyteistä ja turhauttavaakin turnausjärjestäjän näkökulmasta. Vieläkään ei ole virallista tietoa ITF:lta kansainvälisten otteluiden osalta. Tämän johdosta teimme omat päätöksemme ja aloimme valmistella toisenlaista mahdollisuutta. Myös pelaajien osalta tuli ehdotuksia ja kysymyksiä, että voisiko senioreiden SM-kilpailut ja meidän turnauksemme yhdistää. Suurkiitos Kimmo Hurmeelle ja TVS-Tennikselle myötämielisyydestä sekä kiitokset myös Tennisliitolle ja Senioritennikselle tämän mahdollistamisesta. Tämä oli hieno yhteistyön näytös. Tehdään tapahtumasta yhteinen kansallinen tennisjuhla, kommentoi ITP:n Riku Helminen.

Niin Senioritennis ry kuin Suomen Tennisliitto ry hyväksyivät ja tukevat seurojen esille tuomaa ideaa.

– Riku soitti ja keskusteltuamme tilanteesta löysimme hyvin nopeasti yhteisen sävelen. Halusimme olla tukemassa ja auttamassa kesäisen senioreiden turnausperinteen jatkumista Helsingissä, komppasi TVS-Tenniksen Hurme.

Turnauksessa pelataan väli-ikäluokkien Suomen mestaruuksien lisäksi tasaikäluokkien sarjoja, joissa ei ole jaossa SM-mitaleita. Ideana on tarjota useita luokkia ja mahdollisuus kaikille osallistua niin kaksin- kuin nelinpeleihin. Kaikissa sarjoissa jaetaan normaalisti myös Tennisliiton ranking -pisteitä. Turnaukseen ilmoittautuminen päättyy 3.8.2020.

ILMOITTAUTUMINEN | SENIOREIDEN SM-KILPAILUT (35/45/55/65/75/85V) & MIDINGHT SUN BY FREJA

Hilton Kalastajatorppa tarjoaa pelaajille majoituksen erikoishintaan 8-15.8. Varaukset sähköpostitse helsinkikalastajatorppa(at)hilton.com  tai puhelimitse +358945811. Varausta tehdessä tulee antaa koodi G1MIDB. Varauksen voi tehdä myös täältä. Varauksen takaamiseksi tarvitaan luottokortin tiedot

Tule mukaan elokuun tennisjuhlaan ja taistelemaan Suomen mestaruuksista ja ranking-pisteistä. Yhtenä iltana on tennisklubilla luvassa player´ party. Siitä lisää tuonnempana.

Lisätietoja: Riku Helminen 046-921 62 84